A Nemzetgazdasági Minisztérium sem tudja elkerülni, hogy előbb-utóbb annak nevezze a dolgokat, amik: a hitelt hitelnek, a kölcsönt kölcsönnek, a betétet pedig betétnek. Még akkor is, ha a jogi terminus egyébként nagyon félrevezető, mint pl. a devizahitel, a magánnyugdípénztári tagdíj vagy a nyugdíjjárulék esetében. Sajnos ott tartunk, hogy Tisztelt Miniszter Úr figyelmébe Adam Smith A nemzetek gazdasága című munkát kellene adnom, hogy legalább a fogalmi alapok egyértelműek legyenek. Ez egyébként tanácsadói megbizatásommal is teljes összhangban lenne. Bár lehet, hogy ezzel csak újabb álmatlan éjszakákat okoznék önmagamnak: a gazdasági folyamatokat helyreállító "láthatatlan kéz" elmélete számára csak egy lenne a politikáját fényesen bizonyító tények közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetekgazdasaga.blog.hu/api/trackback/id/tr243356616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oszkar00 2012.05.06. 13:49:41

Bár ez egy szemlátomást döglött blog, de bizony jó lenne, ha legalább utánanéztél volna, hogy a címadó műnek mi is a pontos címe.
süti beállítások módosítása